Blender

A Blender egy fejlett 3D modellező alkalmazás, amely képes jó minőségű animációk készítésére, képek létrehozására (renderelés) és utófeldolgozására, interaktív alkotások készítésére és visszajátszására. Ez az egyetlen 3D alkotások készítését lehetővé tevő programcsomag, amely kisebb mint 10 MB, ugyanakkor alkalmas modellezésre, textúrázásra, animálásra, képek létrehozására (renderelés) és a kész mű exportálására.

Az aktív fejlesztőközösség folyamatosan új lehetőségeket és kiterjesztéseket készít, mint például a nagyszerű Yafray renderelő motor, amely fotórealisztikus hatások létrehozására használható. A Blender támogatja továbbá a dinamikus részecske-létrehozást, a fejlett, LSCM algoritmusokat használó UV textúra kicsomagoló módszert és még sok minden mást. A Blender sokféle 3D formátumba tud exportálni, például VRML, Cal3d és AC3D. A jól és könnyen használható Python bővítmény-támogatás használatával elkészítheti saját bővítményét, vagy választhat a már létezők közül.

A felhasználói felület alapos javítása, és a Blender felhasználói kézikönyv v2.3 kiadása óta a Blender használata egyszerűbb mint valaha. Ennek ellenére a 3D modellezés továbbra is bonyolult feladat, ebből kifolyólag a Blender egy összetett alkalmazás, ezért használata alapos felkészülést igényel.

Telepítés

Webhely

Szükséges hely

15 MB

Licenc

GPL