Firefox

A Firefox böngésző segítségével gyorsabban, biztonságosabban és hatékonyabban szörfözhet az interneten. Beépített lehetőségei közé tartozik a bosszantó, felugró reklámablakok tiltása, füles böngészés, meg lehet jeleníteni több weboldalt egy böngészőablakban, a háttérben megnyitható több oldal, így amíg az aktuálisat olvassa, a többi letöltődik a háttérben. Az eszköztárak teljes mértékben testre szabhatók. Nem szereti a gombok alapértelmezett sorrendjét? Kattintson rá a jobboldali egérgombbal, válassza a „Testreszabás...” menüpontot, majd húzza oda a gombot ahová szeretné.

A Firefox funkcionalitása bővíthető a széles választékban elérhető kiterjesztések (extensions) használatával. Ezek lehetőséget adnak arra, hogy testre szabja a szörfözéssel kapcsolatos lehetőségeket, mint például az automatikus űrlapkitöltés, flash animáció tiltása, böngészőben futtatott játékok, vagy fejlesztőeszközök, amelyek a honlapkészítés folyamatát segítik megtanulni. A témák széles választékával egyénire szabható a böngésző megjelenése. A könnyen használható átállási rendszerrel importálható az összes beállítás, beleértve a könyvjelzőket, jelszavakat, és egyéb adatokat az Internet Explorerből és a többi böngészőből, így gyorsan elkezdheti a szörfözést az interneten.

Talán a legjobb indok a Firefox használatára annak fokozott biztonsága. Kezdetektől biztonságosra tervezték, a Firefox képes megóvni a számítógépet a rosszindulatú kémprogramoktól (spyware), mert nem tölti le a káros ActiveX vezérlőket. Átfogó védelmet nyújt a személyes adatoknak az online internetes üzletek során. Az egyre heves vírustámadások korában a biztonságra tudatosan figyelő szörfözők előnyben részesítik a Firefoxot, mint biztonságos választási lehetőséget. Ha csak egyetlen programot telepít erről a CD lemezről, akkor az a Firefox legyen!

Telepítés

Webhely

Szükséges hely

16,5 MB

Licenc

MPL