Információ


Ez a CD böngésző nyílt forráskódú technológiára épül. A Gecko renderelő motort használja a HTML vagy XML fájlokban tárolt tartalom megjelenítéséhez, csakúgy mint a weben lévő honlapok esetében. Ezek a HTML oldalak részben az új internetes Orchard rendszer hozta létre, de a végső formáját kézi beállítás után nyerte el. A böngésző technológiát Phil Harper, Will Martin, Brett McNamara, Matt Oquist, Henrik Nilsen Omma és több mint 100 közreműködő készítette a TheOpenCD projekt keretén belül.

Köszönetet mondunk a Mozilla projektnek a Gecko motor fejlesztéséért, a K-Meleon projektnek a kicsi és rugalmas böngésző megvalósításért amelyet használunk, valamint minden olyan projektnek, amely a lemezen lévő kiváló szabad szoftvereket készítette.

Származtatott munkák

Boldogok vagyunk, ha az emberek elkészítik saját TheOpenCD változatukat, vagy a telepítőt más tartalmakhoz használják. Célunk az Orchard teljesebb rendszerré fejlesztése, amely bárki által használható származtatott változat készítésére. Honosított változatok esetében lehetséges a HTML oldalak közvetlen fordítása vagy az Orchard rendszer használata. Ha egy bizonyos alkalmazás nem érhető el a kívánt nyelven, akkor: (a) segíthet honosítani azt (b) kihagyhatja vagy (c) meghagyhatja az eredeti angol változatot.

Ha más lényeges változtatást végez, például saját tartalmat ad hozzá, akkor kérjük változtassa meg a márkajelzést, használjon a TheOpenCD-től eltérő nevet, mivel ez védjegy oltalom alatt áll, és egy bizonyos terjesztéshez kapcsolódik. Köszönjük.

Magyar változat

A TheOpenCD magyar változatát az FSF.hu Alapítvány készíti. A CD másolását és terjesztését támogatjuk, valamint szeretnénk visszajelzést kapni ezekről az fsf@fsf.hu e-mail címen. Ide várjuk levelét akkor is, ha a CD-vel kapcsolatos észrevétele, javaslata van. Az összeállítás legfrissebb változata letölthető a http://theopencd.fsf.hu/ webhelyről.

A magyar változatok elkészítését és terjesztését támogatják:

FSN Alapítvány
Andrews IT Engineering Kft.

A magyar változatok elkészítésében közreműködtek:

Baráth Gábor - A splash kép elkészítése.
Bíró Árpád - A fordítás helyesírási hibáinak kigyomlálása.
Daczi László - A HTML felület és a win32 böngésző magyarítása, programfrissítések és általában a munka koordinálása.
Kóra Sándor - A HTML felület tesztelése.
Kovács Bálint - A FAIF fordítása.
Meskó László - A FAIF lektorálása.
Szabó Péter László - A HTML felület és win32 böngésző magyarítása.
Tímár András - A fordítás helyesírási hibáinak kigyomlálása.
Vereb Ágnes - A böngésző felületének lektorálása.

A CD lemezen lévő programok

7zip v4.65, Abiword v2.6.8, Audacity v1.3.7, Blender 2.49, Celestia v1.5.1, Firefox v3.0.10, Gimp v2.6.6, MoinMoin v1.3.5, Notepad2 v1.0.12, NVU v1.0, OpenOffice.org v3.0.1, PDFCreator v0.9.8, Pidgin v2.5.6, RSS v1.0, SokoYASC v1.475, Thunderbird v2.0.0.21, Wesnoth v1.6.2