OpenOffice.org

Az OpenOffice.org egy minden igényt kielégítő irodai programcsomag, amely szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, honlap szerkesztőt, bemutató készítőt és adatbázis-kezelőt tartalmaz. Megemlítendő szolgáltatások még az egy gombnyomásra működő beépített PDF illetve Flash exportálás, valamint a makró rögzítési lehetőség, a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Az OpenOffice.org lehetőséget nyújt arra, hogy körlevelet készítsen Outlook vagy Mozilla címjegyzék, táblázat vagy egyéb adatforrás felhasználásával. Az OpenOffice.org beépített moduljai segítenek a folyamat végrehajtásában. A dokumentumok tömörített, nyílt szabványú XML formátumban vannak tárolva, ez lehetővé teszi az adatok jövőbeni hozzáférhetőségét és csökkenti a fájlméretet. Sokféle dokumentum formátumot képes írni és olvasni, beleértve az Microsoft Office által használt formátumokat is.

A Writer szövegszerkesztő alkalmas professzionális dokumentumok, jelentések, hírlevelek és brossurák készítésére. A Calc jól használható táblázatkezelő modul, kifinomult eszközöket biztosít a számításokhoz, adatelemzéshez és az eredmények megjelenítéséhez, beépített diagramkészítője képes 2D és 3D diagramok létrehozására. Az Impress bemutatókészítő eszköz áthatásokkal, animációkkal és rajzeszközökkel segíti a hatékony multimédiás dia bemutató készítését. A Draw komponens használható egyszerű diagramok vagy összetett 3D képek és speciális hatások létrehozására a dokumentumokban, bemutatókban. Az adatbázis kezelő eszközök mindent biztosítanak, amire a napi munka során szükség van az egyszerű táblázat-szerű adatlapokon. Támogatják az egyszerű alkalmazások dBase adatbázis kapcsolatát, vagy az ODBC, JDBC alapú adatbázis kapcsolatot vállalati adatbázisok esetén.

Amennyiben a kereskedelmi irodai csomagok magas költsége miatt határozta el az OpenOffice.org használatát, úgy jellemzően ez képviseli majd a szoftveres költségek megtakarításának legnagyobb forrását a szervezetek és magánszemélyek számára. Az OpenOffice.org egyre inkább választási lehetőséggé válik az oktatási, kormányzati és üzleti felhasználók számára. Számos Flash és PDF formátumú oktatóanyagot mellékelünk, hogy segítsük Önnek a minél gyorsabb boldogulásban.

Telepítés

Kattintson a jobb oldali telepítés ikonra a telepítési folyamat elindításához. Egy sor kérdés tesz fel a telepítő, amelyek a telepíteni kívánt komponensekre és a telepítés helyére vonatkoznak. Az alapértelmezett választások általában megfelelőek. A Java Runtime Environment (JRE) kiválasztására vagy telepítésére is fel lesz kérve. Ez egy választható komponens, amely néhány területen kibővíti az OpenOffice.org funkcionalitását. Letölthető a Sun Microsystems webhelyéről. Az is beállítható, hogy alapértelmezetten az OpenOffice.org nyissa meg a Microsoft Office dokumentumokat. A telepítés befejezése után közvetlenül lehet szótárakat telepíteni az OpenOffice.org Writer komponensből (Fájl->Tündérek->Új szótárak telepítése...)

Telepítés

Webhely

Szükséges hely

150 MB

Licenc

GPL