PDFCreator

A PDFCreator bármely windowsos programból közvetlenül használható PDF dokumentum készítésre. A PDF (Portable Document Format; hordozható dokumentumformátum) valós szabványa az elektronikus publikálásnak, mivel a szerző biztos lehet abban, hogy műve az össze megcélzott platformon egyformán jelenik meg, akkor is, ha azon a szükséges betűkészletek hiányoznak. PDF fájlok kereskedelmi csomagokkal is készíthetők, de a PDFCreator a legkönnyebben használható és legolcsóbb (ingyenes) választás. Miután telepítette, egyszerűen kattintson a „Nyomtatás” menüpontra a fájlmenüben a szövegszerkesztőben vagy rajzprogramban, majd válassza a „PDFCreator Printer” lehetőséget a nyomtatók listájából. Kattintson a „Mentés” gombra és adja meg a PDF fájl nevét. Ennyi az egész!

Lehetősége van további információk (például cím, létrehozás ideje és szerző) megadására is. A „Beállítások” („Options”) párbeszédablak lehetővé teszi a folyamat részletesebb vezérlését is. Megadhatja a felbontást és a tömörítés mértékét a különböző fájltípusok számára, valamint meghatározhatja a betűkészletek beágyazását is. Használjon jelszavas védelmet dokumentumainak védelmére. A JPEG, PNG, Postscript (PS) és Encapsulated Postscript (EPS) kimeneti formátumok szintén támogatottak.

Tapasztalt felhasználó számára a PDFCreator jól testre szabható, beállítások széles választékát nyújtja a dokumentumok kódolásához, a tömörítés mértékének beállításához és az automatikus dokumentum konvertáláshoz.

Telepítés

Webhely

Szükséges hely

12 MB

Licenc

GPL